« Back

Een actieve zomer voor MRD: 3 bergingen achter elkaar

drukke-zomer-1-mrd-marinesupport.jpg30 Sep

Afgelopen zomer was druk voor MRD. In augustus begeleidden wij 3 bergingen, in Middelharnis, Katwijk en Zaandam. In samenwerking met andere partijen zorgden we ervoor dat de vaarwateren weer opgeruimd, olievrij en veilig zijn.

De eerste berging was op het Haringvliet ter hoogte van Middelharnis. Er dreigde een kotter te zinken. Wij hebben geregeld dat de kotter werd leeggepompt met behulp van een vacuüm unit, waardoor het schip weer helemaal boven water kwam. Dit heeft de eigenaar een hoop kosten bespaard.

De volgende klus was bij Katwijk aan de Rijn. Het ging dit keer om een gezonken dekschuit. De vaargeul waar het schip lag is zeer smal. Voor andere schepen was het daarom een vervelende en gevaarlijke situatie. Met behulp van een mobiele kraan en een duikteam hebben we het schip gecontroleerd en naar boven gehaald. Nu kunnen de schepen weer probleemloos doorvaren.

Een grote klus was de berging van een gezonken passagiersschip in Zaandam. We brachten een grote pompcapaciteit aan op het schip en hebben het met man en macht leeggepompt. Zo kwam het weer schip weer gecontroleerd boven water. Verder verrichtten we oliebestrijdingswerkzaamheden met behulp van olie absorberende booms, oliekerende schermen en een skimmer. Hierdoor hebben we de verontreiniging van het vaarwater voorkomen. We kijken met grote tevredenheid terug op de klus. De samenwerking en communicatie met Rijkswaterstaat en Zaanstad verliep zeer soepel.

« Back

Scroll to top