Home ›› Maritieme Dienstverlening

Maritieme dienstverlening op en rondom het water

Voor werkzaamheden op het water kunt u beroep doen op onze maritieme dienstverlening. Van bergingen tot het tegengaan van drijfvuil en van oliebestrijding tot sonderen. Met ons werkschip de MRD Hunter en ons overige equipment gaan we voor u aan de slag. We zijn en blijven daarnaast specialist in incidentenbestrijding en preventie op of rondom het water.

MRD marinesupport voert maritieme dienstverlening uit met verschillende vaartuigen, waaronder de MRD Hunter, de MRD Responder, de MRD Ranger en de MRD Commander. De MRD Hunter, een voormalig marinevaartuig, is omgebouwd tot werkschip. Er zit nog een laadklep aan de voorzijde die we gebruiken als we zwaarder materieel aan boord laden. De MRD Responder is ons ondersteunings- en hulpverleningsvaartuig. Voor snelle hulpverlening gebruiken we het interventievaartuig de MRD Ranger. Deze speedboot haalt een snelheid van 80 kilometer per uur. De MRD Commander is een multifunctioneel vaartuig. Naast een patrouille vaartuig en blusvaartuig is het ook een ijsbreker dus breed inzetbaar. 

maritieme-dienstverlening
neem contact met ons op ››

Maritieme dienstverlening 

De maritieme dienstverlening die we voor u kunnen verrichten bevat een gevarieerd palet werkzaamheden. U kunt ons inschakelen voor olie- en calamiteitenbestrijding, maar ook voor maaien, reparaties en het bergen van wrakken. Vanaf de MRD Hunter voeren we eveneens sonderingen uit en nemen we bodemmonsters. In opdracht van onder andere Rijkswaterstaat inventariseren we drijfvuil door schouwrondes te varen. Met de MRD Assistent  en de MRD Floater hebben wij respectievelijk een trailerbaar werkvaartuig met aanhangmotor en een trailerbaar werkponton met spudpalen in ons equipment. Met de werkbus en incidenttrailer kunnen wij ons op het land ook snel verplaatsen.

Met jarenlange ervaring in de marinesupport en incidentenbestrijding heeft MRD marinesupport veel kennis op het gebied van veiligheid op het water. Deze expertise komt goed van pas bij maritieme dienstverlening. Mocht er een onverwachts incident bij de werkzaamheden voordoen, dan kunnen we daar op anticiperen of zelfs een noodreparatie uitvoeren. Bij bergingswerkzaamheden van beschadigde schepen is er kans op (olie-)lekkage. Met onze professie in olie- en calamiteitenbestrijding is de berging van scheepswrakken in goede handen. We werken bij bergingswerkzaamheden samen met andere organisaties, zoals Rijkswaterstaat en de waterpolitie. 

maritieme-dienstverlening-2
neem contact met ons op ››

Maritieme dienstverlening: incidentenbestrijding en preventie

MRD marinesupport is gespecialiseerd in incidentenbestrijding en preventie. Dankzij onze ruime kennis en ervaring zijn wij in staat alle watergerelateerde incidenten snel en adequaat op te lossen. Op een schip of in een terminal zijn er altijd chemicaliën, olie en andere gevaarlijke stoffen aanwezig. Ter bescherming van medewerkers en het milieu, is het beter om incidenten te voorkomen. Vinden ze toch plaats? Dan is het van belang om te weten welke acties ondernomen moet worden om een incident veilig op te lossen. MRD marinesupport geeft daarom trainingen in zowel preventie van vervuiling als incidentenbestrijding. 

Naast de maritieme dienstverlening en het geven van trainingen en support, leveren we een breed assortiment aan spill response artikelen van de allerhoogste kwaliteit. Van veegarmen en spill kits tot hoogteschaalborden en reinigingsartikelen. Vanwege het feit dat wij innovatie erg belangrijk vinden, houden wij ons voortdurend bezig met de nieuwste ontwikkelingen en de laatste optimalisaties van bestaande producten. 

Wilt u MRD marinesupport inschakelen voor maritieme dienstverlening of één van onze andere expertises? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Contact

Scroll naar boven