Home ›› Maritieme Dienstverlening ›› Scheepvaartbegeleiding

Scheepvaartbegeleiding met de MRD Commander

Zoekt u equipment voor op het water om scheepvaartbegeleiding uit te voeren? Dan kunt u terecht bij MRD Marinesupport. Ons multifunctionele vaartuig de MRD Commander is zowel een blus- als patrouillevaartuig die kunt huren met of zonder schipper. Lees hier alles over de scheepvaartbegeleiding met de MRD Commander en wat MRD nog meer voor maritieme dienstverlening aanbiedt.

Vaarwegmanagementplan: basis voor scheepvaartbegeleiding

Voor elke situatie op het water is er een goede voorbereiding nodig. Hierbij moet er afstemming plaatsvinden met de vergunningverstrekker, vaarwegbeheerder, uitvoerder en eventueel omliggende belanghebbenden. Daarna wordt er een vaarwegmanagementplan opgesteld. Hierin staan alle afspraken, bijzonderheden en de taakverdeling. Dit vaarwegmanagementplan is de leidraad bij het uitvoeren van scheepvaartbegeleiding.

Scheepvaartbegeleiding-MRD
neem contact met ons op ››

Scheepvaartbegeleiding op de MRD Commander

De MRD Commander is een multifunctioneel vaartuig en is zowel een patrouillevaartuig als een blusvaartuig. Ook is de MRD Commander een ijsbreker waardoor het vaartuig breed inzetbaar is. Is de vaarweg door bepaalde omstandigheden tijdelijk beperkt, dan biedt scheepvaartbegeleiding ter plaatse uitkomst. Denk hierbij ook aan werkzaamheden waar veiligheid geborgd moet worden. Met de MRD Commander voert u scheepvaartbegeleiding eenvoudig uit.

Specificaties MRD Commander

Zoekt u een vaartuig voor scheepvaartbegeleiding, kies dan voor de MRD Commander. De specificaties - die u ook terugvindt op de datasheet - zijn als volgt:

  • Patrouille /incidentbestrijding vaartuig 
  • Blusboot/sleepboot/ijsbreker
  • Lengte: 24,12 
  • Breedte: 6,25 
  • Diepgang 2:10 
  • Motor: 450 pk 
  • Kraan: Atlas 96.3E-A3L 
  • Brandbluscapaciteit: 20.000liter per minuut
  • Werplengte: 75 meter 

Actieve scheepvaartbegeleiding

Scheepvaartbegeleiding kan plaatsvinden vanaf onze MRD Commander. U heeft de mogelijkheid om dit vaartuig met of zonder schipper te huren. Tijdens scheepvaartbegeleiding monitort de verkeersleider aan boord continu het aanbod van schepen. Afhankelijk van de werkzaamheden en de situatie kan deze verkeersleider met behulp van de marifoon aanwijzingen en informatie aan de scheepvaart verstrekken. Is er nood, dan onderhoudt de verkeersleider contact met een nabijgelegen sluis, brug of verkeerspost. Op die manier is er een optimale scheepvaartbegeleiding.

Scheepvaartbegeleiding en andere maritieme dienstverlening

Behalve scheepvaartbegeleiding biedt MRD Marinesupport nog andere diensten. Wij zijn gespecialiseerd in maritieme dienstverlening, incidentenbestrijding en preventie. Met onze ruime kennis en ervaring kunnen wij alle incidenten die aan het water gerelateerd zijn snel oplossen. 

Scheepvaartbegeleiding
neem contact met ons op ››

Veiligheid op het water

Wij hebben veel kennis van veiligheid op het water. Doet er zich een onverwachts incident voor, dan anticiperen wij hierop of voeren wij ter plekke een noodreparatie uit. Ook hebben wij ervaring in olie- en calamiteitenbestrijding. Zo voeren wij bergingswerkzaamheden uit bij bijvoorbeeld beschadigde schepen waar er (olie-)lekkage is ontstaan. Bij bergingswerkzaamheden werken wij vaak samen met andere organisaties zoals Rijkswaterstaat.

Incidentenbestrijding en preventie

Werkt u op een schip of terminal, dan weet u dat er altijd olie en andere gevaarlijke stoffen aanwezig zijn. Om werknemers en het milieu te beschermen wilt u natuurlijk incidenten zoveel mogelijk voorkomen. Mocht er toch onverhoopt een voorval plaatsvinden, dan is het handig om te weten hoe u dit kunt oplossen. Wij geven trainingen in incidentenbestrijding en preventie van vervuiling.

Verkoop spill response artikelen

Innovatie hebben wij hoog in het vaandel staan. Daarom houden wij de nieuwste ontwikkelingen voortdurend in de gaten en passen wij onze producten hier constant op aan. U vindt bij ons dan ook een groot assortiment aan spill response artikelen. Van lekbakken tot oliebooms en van spill kits tot veegarmen

Vragen over scheepvaartbegeleiding, de MRD Commander of onze andere diensten? Neem dan snel contact met ons op.

Contact

Scroll naar boven