Home ›› Maritieme Dienstverlening ›› Veiligheid Op En Rond Het Water

Veiligheid bij werkzaamheden op en rond het water

Werken op en rond het water kan risicovol zijn. Het weer kan omslaan, materiaaal kan mankementen vertonen en zo zijn er meer omstandigheden die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Daarom biedt MRD Marinesupport verschillende diensten ter ondersteuning van de veiligheid bij werkzaamheden op en rond het water. Hier leest u hoe de rescueboten van MRD ingezet kunnen worden voor veiligheid van u of uw medewerkers.

Veilige werkomgeving op en rond het water en bijbehorende wetgeving

Op een groot aantal werkzaamheden op en rond het water is een specifieke wetgeving van toepassing. Dit is echter wel afhankelijk van de werkzaamheden zelf. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen werken aan waterwerken, het werken op een schip en duikwerkzaamheden (werken onder overdruk).

reddingsboot diensten
neem contact met ons op ››

Wel staat In de Arbowet dat werkgevers te allen tijde moeten zorgen voor een veilige werkomgeving. Zo horen de materialen en arbeidsmiddelen veilig te zijn, de werknemers moeten geïnstrueerd zijn over de gevaren van werken op of rond water en zij moeten een collega kunnen redden die in het water valt of onderkoeld raakt. Hiervoor zijn de volgende maatregelen nodig:

 • Beoordeel vooraf hoe het werk langs, op of bij het water veilig kan plaatsvinden
 • Zorg voor veilige machines die geschikt zijn voor het werk
  Zorg voor een veilige werkmethode
 • Stem de kennis en ervaring van medewerkers af op de gevaren risico's van het werk
 • De rescueboten van MRD Marinesupport kunnen hierbij helpen.

Reddingsboot diensten huren

MRD Marinesupport heeft een aantal rescueboten waarmee wij ondersteunende diensten aanbieden:

 • Ondersteuning bij werkzaamheden op het water
 • Stand-by staan bij werkzaamheden op of langs het water
 • Hulpverlening bij evenementen

Onze resqueboten kunt u zowel met als zonder bemanning huren. Zo heeft u de mogelijkheid om bemanning te huren met lange of kortetermijn contracten. Wilt u uw eigen bemanning gebruiken, dan huurt u een van onze boten gewoon zonder bemanning. Bovendien heeft u door deze opties en de drie verschillende boten altijd de juiste boot voor uw beschikbare budget en het werk dat nodig is.

veiligheid-op-en-rond-het-water-mrd-ranger
neem contact met ons op ››

Reddingsboot diensten en andere maritieme dienstverlening

Behalve de rescueboten ter ondersteuning van reddingsboot diensten, biedt MRD Marinesupport nog meer maritieme dienstverlening. Dit zijn de niet-havengebonden diensten waarvoor specialistische kennis van de maritieme sector is gewenst. Dit is voornamelijk dienstverlening voor het gebruik van schepen, maar ook incidentenbestrijding en preventie. Denk hierbij aan:

 • Olie- en calamiteitenbestrijding
 • Het maaien, reparaties en bergen van wrakken
 • Drijfvuil inventariseren met het varen van schouwrondes

Ook nemen wij bodemmonsters af, voeren wij sonderingen uit en verlenen wij met de reddingsboot diensten hulp en ondersteuning.

Contact en meer informatie

Wilt u meer weten over de incidentenbestrijding, maritieme dienstverlening en de ondersteunende reddingsboot diensten die MRD Marinesupport aanbiedt? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben een schat aan kennis en ervaring en kunnen alle water gerelateerde zaken snel en met precisie oplossen.
Bekijk ook eens de mogelijkheden voor onze scheepvaartbegeleiding en de producten die wij aanbieden.

Contact

Scroll naar boven