Veegarmen van MRD

Veegarmen spelen een steeds belangrijkere rol in de bestrijding van milieuvervuiling. Olielekkages, plastic soep en overige milieuverontreiniging zijn helaas geen incidenten, maar een continu probleem. Samen met u zorgt MRD marinesupport voor een oplossing. U met uw schip, wij met onze ondersteunende producten. Veegarmen bijvoorbeeld. Onze veegarmen zijn de ideale uitrusting voor uw vaartuig om olie, plastics en andere vervuilende producten en chemicaliën op het wateroppervlak effectief te ruimen.

veegarmen-sweeping-arms
download flyer (EN) ››

Veegarmen voor offshore en inshore

MRD marinesupport maakt veegarmen voor zowel offshore als inshore toepassingen. We onderscheiden drie types:

 • Veegarmen voor zeeën
  Speciaal ontwikkeld voor ruwe omstandigheden en grote oppervlakten.
 • Veegarmen voor rivieren
  Flexibel en efficiënt voor het verwijderen van vuil op het water en langs de waterkant.
 • Veegarmen voor kleine wateren
  Veel veegarmen kunnen niet in ondiepe wateren gebruikt worden, maar MRD marinesupport heeft een speciale veegarm ontwikkeld waarmee dit wel mogelijk is. (Zie onderstaande foto.)

veegarm-kleine-wateren

Innovaties in veegarmen

MRD marinesupport is continu op zoek naar verbeteringen om nog betere, efficiëntere, duurzamere en effectievere veegarmen te ontwikkelen. We kijken naar vernieuwende materialen, betere constructies en optimalisering van technieken.

Lichtgewicht veegarmen
In onze zoektocht naar innovaties, hebben we onder meer onze lichtgewicht veegarmen ontwikkeld. Deze zijn lichter van gewicht én sterker dan het doorgaans gebruikte materiaal voor veegarmen. Hierdoor zijn onze veegarmen duurzamer en kennen ze een langere levensduur.

Samenwerking
Bij innovaties zoeken we, waar mogelijk, de samenwerking op met andere partijen. Zo werken we onder meer samen met overheden en (milieu)organisaties. Samen zijn we bijvoorbeeld op zoek naar een goede oplossing voor de verwijdering van microplastics uit water.

veegarmen
neem contact met ons op ››

Veegarmen met slimme toepassingen

In veel gevallen is snel handelen bij milieuvervuiling van groot belang. Als kustwacht, overheidsinstantie of incidentenbestrijder moet u direct aan de slag kunnen. Bij de ontwikkeling van onze veegarmen kijken we dan ook naast duurzaamheid en effectiviteit naar efficiency en gebruikersgemak. Onze veegarmen zijn zo ontwikkeld dat ze eenvoudig te monteren en gemakkelijk te opereren zijn.

 • Installatie
  Na de ontwikkeling van uw veegarmen zorgt MRD marinesupport ook voor de in bedrijfsstelling ervan. We hebben slimme toepassingen ontwikkeld om de (de)montage en het gebruik zo eenvoudig mogelijk te maken.
 • Training
  Tijdens een training voor u en uw personeel leggen we helder uit hoe alles werkt, wat de verschillende functies zijn en hoe e.e.a. toegepast kan worden in verschillende omstandigheden, zoals soort vervuiling, locatie en weersomstandigheden.  

MRD.jpg

Veegarmen op maat

De veegarmen van MRD marinesupport zijn leverbaar in diverse uitvoeringen, materialen en maten. Sterker nog, de veegarmen worden volledig op maat gemaakt, aangepast aan uw wensen en uw vaartuig. We bespreken uw werkzaamheden en adviseren u welke veegarm, van welk materiaal en met welke technieken het beste bij u past. Vervolgens meten we alles ter plekke nauwkeurig op en fabriceren volledig op maat gemaakte veegarmen voor uw schip.

sweeping-arm-tebaco-mrd.JPGsweeping-arm-mrd.jpg

Expertise in incidentenbestrijding

Als expert in incidentenbestrijding en preventie, kan MRD marinesupport u optimaal adviseren en ondersteunen. Samen met u gaan we graag op zoek naar de ideale oplossingen voor uw uitdagingen. Veegarmen kunnen hier een onderdeel van zijn. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze veegarmen en/of andere producten en diensten die MRD marinesupport levert? Neem dan zeker contact met ons op. We vertellen u er graag alles over.  

Contact

Bent u geïnteresseerd in de veegarmen? Neem dan vooral contact op voor meer informatie. Wij informeren u graag meer over deze geavanceerde veegarm.

neem contact met ons op ››
Scroll naar boven